Són moltes les espècies d'aus que fugint del fred europeu i cercant climes més càlids, venen a passar l'hivern als països mediterranis i nord de Àfrica. Les baixes temperatures i la falta de menjar són els factors que els empenyen a partir dels seus territoris de cria. Any darrera any aquest fenomen es repeteix i les nostres illes són un punt clau en el pas i estada d'aquestes espècies emigrants.
Els més coneguts per la majoria de gent són el rupit, el tord, els coarotjes i i els estornells. Aquests darrers es caracteritzen perquè formen grans grups per moure's mentre cerquen menjar.
L' estornell ( Sturnus vulgaris) ha estat des de sempre una espècie amb un gran interès pels ornitòlegs i per la gent en general ja que forma grans bàndols o més ben dit núvols de milers d'exemplars amb unes formacions dignes d'observar. A llocs on hi troba menjar per exemple: Olivars, el renou es inconfusible... pobre pagès quan veu que la seva collita està en perill. Aquestes formacions de milers d'exemplars tenen l'objectiu de protegir-se de l'atac de falcons i altres rapinyaires que els segueixen per alimentar-se.
A la comuna no en teniem coneixement de la seva presència de manera aïllada ja que no és el seu lloc d'alimentació ni estada. Enguany un dels nostres col·laboradors n'ha pogut fotografiar un bell exemplar.