Cookie

Novetats a l'aguait de l'Ajuntament.

   La bona gestió de "l'aguait de sa basseta plana" feta en els darrers 3 anys  ha fet que aquest lloc sigui visitat diàriament per moltes espècies d'ocells. Els aguaits són llocs molt útils i necessaris per a l'estudi i observació de les aus, un bon exemple són els aguaits de l'albufera d'Alcúdia  que ja fa molts d'anys que mostren i apropen la fauna a la gent. 
  L'aguait de sa Basseta Plana

   Ara és l'època de migració, comencen a arribar els migrants post nupcials que venen del nord de europa després d'haver criat. Aquest any, el biòleg de l'ajuntament Sebastià perelló, fa inventari de totes les observacions recollides pels ornitòlegs que ens visiten cada setmana, així es tendran més dades sobre el seu comportament.

   L' aguait està donant molta informació, que és en part tramesa al GOB. De l'acord de custòdia fet amb aquesta organització ecologista hi ha una part relativa a la conservació d'espècies i és aquí on s'estan vegent molts de resultats. 

   Aquesta cap de setmana ens han visitat dos grups d'ornitòlegs que venen a col.laborar en el seguiment de la migració postnupcial; el bunyolí Joan mateu brunet amb en Maties rebassa (director del Parc Natural de s'Albufera d'Alcudia) i el biòleg Sebastia perelló amb en Xavi llabrés (ornitòleg del GOB i expert anellador). S'han fet observacions interessants com per exemple; coarotges reals, rupits, esparvers etc....també s'han fet observacions de rupits joves d'enguany (això vol dir que el rupit ha criat a la comuna).

   Una altra observació interessant ha estat la d'un esparver amb el bec tord que ja va ser vist l'any passat. D'aquesta observació se'n va fer un article a un conegut blog  per part den Ignacio garcia de dios, un dels més entesos sobre la vida d'aquest rapinyaire. 

   Durant l'època de migració es seguirà fent aquest estudi convidant setmanalment a diferents grups d'ornitòlegs per tal de que facin un seguiment de les aus que venen a sa basseta. 


Coarotja real femella (migrant)
Esparver Bec tord
Rupit nascut a Bunyola

Anotacions