Cookie

Projecte banyarriquer 2019Ja ha finalitzat la campanya de captura de banyarriquer 2019.

Aquest any s'han instal·lat 150 trampes al llarg de la pista fins a sa cova de s'aigo, a Cas Garriguer i a diferents comellars de Sa Comuna.

Per acord de custòdia del territori alumnes de l'Institut Joan Alcover van fabricar les trampes i membres de l'associació de caçadors de bunyola van ajudar en la seva instal·lació . També es varen posicionar totes les trampes amb GPS per així tenir més dades i facilitar la tasca per anys vinents. 

Pel que fa a les captures es pot dir que hi ha hagut una baixada significativa, això es  pot deure a dues causes; naturals i biologia de l'insecte o que ja és el segon i tercer any que se fa el projecte a certes zones com pot ser Cas Garriguer. 

Dels 2000 banyarriquers capturats l'any passa't s'ha passat a 700 enguany. 
Aquest any la mescla utilitzada ha estat (vi sucre aigua i sal). Afegint aigua i sal a la mescla de vi i sucre  es conserven més temps les captures d'insectes i també la mescla segueix fent olor a fruita madura i no a descomposició.
També s'ha ajustat el temps  d'activacio de les trampes, evitant la captura innecessària de fauna no diana. El projecte va del 15 de Juny al 31 de Juliol

S'ha de dir que aquests tipus de projectes no solucionen els problemes de l'alzinar però si que a llocs puntuals pot baixar significativament la població d'aquest col.leòpter. 


Els alzinars vells o debilitats per la sequera o que creixen a terrenys rocosos solen tenir altes taxes d'afectació per aquest col.leòpter. Les mesures a prendre per combatir-lo poden ser directes com es l'ús de trampes, aclarir alzines tallant les velles  i indirectes com és la reducció de les poblacions d'herbivors ( cabres) que no deixen regenerar el bosc menjant-se les alzines joves.

                                                               Jornada de montatge


Col.locació

Geolocalització