Un bosc ple de sorpreses i rareses

   Els passats 2016/2017 varen ésser dos anys  de sorpreses a Sa comuna de bunyola. La gran varietat d'espècies de flora i fauna fan que aquest bosc sigui un dels més atractius pels amants de la natura. Les sorpreses han estat dues espècies mai trobades a les illes balears. que han aparegut a n'aquest bosc bunyoli. Per una banda tenim la troballa d'un bolet a l'hivern passat i  l'observació d'un ocell el  18 de novembre. Les dues espècies presenten la particularitat de que són rareses i vistes per primer cop (documentat) a les illes balears.


                                                                 
                                                        OCELL
1º cita a les Illes Balears d'aquest ocell ( Tarsiger cyanurus)
Cotxa cuablava-Ruiseñor coliazul
Data: 18/11/2017
Lloc:Vetllador Coco des bou  de l'Ajuntament de Bunyola
  2 ornitòlegs; Pep manchado i  un de bunyoli Juan mateu brunet han fotografiat aquest demati el rossinyol coablava, és una espècie que nidifica a àsia i norest d'europa, desde Finlàndia fins a Siberia.
  És una raresa perque sol migrar cap a indoxina,taiwan, Himalaya i molt rarament cap a
l' europa occidental. Segons els ornitòlegs se l'ha vist molt dèbil després del llarg viatge i no ha estat ben rebut per rupits i durbecs.                                                                  Foto: Pep Manchado
Foto: Juan mateu
                                                                           
                                                               BOLET
1º cita a les Illes Balears del bolet (SPARASSIS CRISPA)
Peu de rata reina- Seta coliflor
Data: 1/10/2016


  Joan Carles Salom tècnic de la Conselleria i expert micòleg va venir a recollir aquest exemplar trobat per un excursionista al bosc de Sa Comuna.      
El bolet que fèia uns 17 cm de diametre, es va transportar fins a les dependències de
 l'Ajuntament,  va reposar dins una nevera i posteriorment es va entregar al tècnic. Es tracta d'una espècie comestible que segons primeres dades seria la 1º cita a les illes.
Foto: Pedro Lorenzo