Control del Banyarriquer (Cerambyx Cerdo)

   Cada any per aquesta època, el servei de plagues de la conselleria de medi ambient realitza el control de la plaga del banyarriquer arreu dels boscos de la serra. A la comuna el banyarriquer és una plaga que els més vells del poble ja coneixien.

   En els temps dels carboners aquesta plaga estava controlada ja que la gestió del bosc estava encaminada  a el.liminar els peus d'alzina malalts i vells. Amb aquesta treta de llenyes també s'en duien les larves de banyarriquer, això fèia que hi hagués una disminució de la població d'aquesta plaga.


   A l'actualitat ja no s'extreu llenya amb la quantitat suficient com per controlar la plaga. Un gran nombre d'alzines estan infectades per aquest col.leopter, això fa que l'alzinar estigui malalta.


   En aquests moments el sistema més eficaç pel control d'aquest insecte són aquests captadors amb feromona i melassa (atraient). L'insecte reconeix el tub captador com si fos el tronc de l'arbre i atret per l'olor de la melassa cau dins el pot situat a la part baixa del captador. És en aquests mesos quan les larves ja han crisalidat i  s'han transformat en escarabat. 


   Aquest any l'ajuntament de Bunyola col.labora en el control i mostreig d'aquesta plaga.

Tub de captació i mostreig (aferrat al tronc)

Tub de captació penjat


                                                                                                                                                                                         Fotos( V.amengual)